Bewegen Gezondheid

Ouder worden.. Hoe blijf ik gezond en vitaal?

Gezond en vitaal zijn wordt steeds belangrijker als je ouder wordt. Met de leeftijd krijg je nou eenmaal wat mankementen en helaas moet iedereen daar aan toegeven. Bij de een zal het anders uitpakken als bij de ander. Bij de een is het heftiger als bij de ander. Ouder worden is voor iedereen anders, maar 1 ding is zeker er zijn genoeg dingen waar we toch van kunnen genieten. Je hebt je leven lang gewerkt en nu is het tijd om te genieten. Kleinkinderen, vakanties, tuinieren en alles wat je leuk vind kun je doen, want hard werken is verleden tijd.

De gebreken komen uiteindelijk bij iedereen, dus we moeten er ooit aan toegeven. Gelukkig is er in Nederland genoeg zorg voor iedereen die het nodig heeft, op wat voor manier ook. Er is hulp voor de kleine klusjes in huis, maar ook iemand die jouw huishouden volledig overneemt. De zorg wordt op jou aangepast. Gelukkig is leeftijd maar een getal en moeten we genieten van de momenten die we nog hebben zolang we nog mobiel kunnen zijn zonder hulp van anderen. 

Het kan natuurlijk gebeuren dat jij het idee hebt dat er niemand is en dat je elke dag alleen door brengt. Ook daar is wat op bedacht, er zijn organisaties die eenzaamheid bij ouderen onder het licht brengen en weer kleur brengen in hun leven. Ze koppelen iemand aan jou die kan zorgen dat je mobieler wordt en waar je dingen mee gaat doen om uit huis te zijn. 

De manier om vitaal te blijven is door te blijven bewegen, te lopen, fietsen, gym of gewoon kleine oefeningen thuis die zorgen dat de gewrichten en spieren actief blijven. Doe dit zolang dat kan. Gezond blijven is ook voor de meeste ouderen niet zo moeilijk, genoeg fruit en groentes doet al een heleboel.

Dit vind je misschien ook leuk