Uncategorized

Waarom een bindweefselmassage?

Bindweefsel is een belangrijk onderdeel van je lichaam en wordt gezien als het grootste orgaan van je lichaam: de huid. Subcutis scheidt de huid van de spieren die in het lichaam zitten door middel van een vetlaag. Door de vetlaag ontstaat er een beschermlaag voor de organen die eronder liggen. De subcutis wordt ook wel de onderhuids bindweefsel genoemd. Dit bindweefsel zorgt ervoor dat ons lichaam stevig en in vorm blijft. In deze blog kun je lezen over waarom een bindweefselmassage goed is voor je lichaam. 

Wat is een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage wordt ook wel vergeleken met fitness. Het is een massagetechniek die ervoor zorgt dat uw huid op een stralende en gezonde manier mooi oud wordt. Onze huid is een soort schild dat ons beschermt tegen slechte stoffen van buitenaf. Het is belangrijk om af en toe aandacht te besteden aan ons schild zodat onze huid fris en jong blijft. Tegenwoordig besteden we meer aandacht aan onze huid en proberen we het zo veel mogelijk te doen zonder cosmetische ingrepen. Bindweefselmassage wordt hierdoor steeds populairder. Dit is een massage die ervoor zorgt dat de conditie van het huid verbeterd wordt. Er wordt focus gelegd op het verstevigen van de huid door middel van knijpen, druk en roltechnieken. Bindweefsel bevindt zich overal in uw lichaam. Het geeft de organen, zenuwen en bloedvaten de stevigheid om goed te kunnen functioneren. 

Huidmassage is geschikt voor iedereen

Er staat geen minimale of maximale leeftijd voor een bindweefselmassage. Het is geschikt voor iedereen. Hou er rekening mee dat het een stevige massage methode is en dat de focus niet ligt bij ontspanning. Waarom een bindweefselmassage? Als u erg fanatiek bent in sporten kan deze methode erg fijn zijn. Vooral als u last hebt van een blessure. Het is ook een fijne massage voor mensen die rugklachten hebben. Door de stevige en diepe druk massage die op de huidlaag wordt toegepast, zorgt ervoor dat de spieren los gemasseerd worden en de pijn kan verlichten. Wanneer je deze massage hebt gehad, wil je niet meer een andere huidverbetering behandeling. Huidbehandeling is een breed begrip. Het kan goed zijn om je voor de tijd te verdiepen in de theorieën en methodes zodat je ontdekt welke het best bij jou past.

Waarom een bindweefselmassage jou jonger laat lijken?

Een goede massage kan ervoor zorgen dat afvalstoffen worden afgevoerd en verklevingen verminderd worden. Het positieve resultaat zal ervoor zorgen dat doorbloedingen gestimuleerd worden en dat er collageen wordt aangemaakt. Collageen is een lijm vorm van eiwitten dat belangrijk is voor het ontwikkelen van bindweefsel in het lichaam. Het resultaat is als volgt:

  • De huid zal steviger aanvoelen.
  • Het verminderd rimpels, lijnen en littekens.
  • Het zorgt voor meer elasticiteit 
  • Verbetering van de huidstructuur
  • Huid zal meer stralen

Waarom een bindweefselmassage? Iedereen heeft de behoefte om lekker in je vel te zitten. Een goede verzorging is de basis en begint bij uw huid. Na slechts één behandeling is het al mogelijk om resultaat te zien. Wilt u graag langer plezier hebben van een goede huid? Dan zijn er ook diverse trajecten die u kunt doen waarin meerder behandelingen wordt aangeboden. 

Dit vind je misschien ook leuk