Uncategorized

Wanneer heb je logopedie nodig?

Bij logopedie denken veel mensen gelijk aan spraakproblemen. Het is ook zeker waar dat logopedie kan helpen wanneer je problemen hebt met communicatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kind dat moeite heeft met taal. Logopedie kan ook helpen wanneer je moeite hebt met lezen en schrijven. Logopedie kan daarnaast echter ook bij hele andere problemen helpen. Lees meer over hoe logopedie kan helpen wanneer je problemen hebt met eten en drinken, daarnaast kan logopedie je helpen wanneer je moeite hebt met ademen. Tenslotte kan logopedie erg handig zijn wanneer je problemen hebt met je gehoor.  

Logopedie is voor alle leeftijden 

Bij Logopedist Hendrik-Ido-Ambacht bieden ze logopedie aan voor alle leeftijden. Bij logopedie wordt vaak gedacht aan kinderen. Het is echter helemaal niet zo dat je te oud kunt zijn om baat te hebben bij logopedie. Een van de redenen voor volwassenen om logopedie te volgen is wanneer de spraak achteruit is gegaan. Dit kan verschillende redenen hebben maar een van de veel voorkomende reden hiervoor is het hebben van een ziekte. Een ander moment waarop volwassenen veel baat kunnen hebben bij logopedie is wanneer ze meerdere talen spreken. Het uitspreken van woorden in een andere taal kan namelijk erg lastig zijn en logopedie kan hierbij helpen.  

Stotteren is een veelvoorkomend probleem 

Een probleem waarvoor zowel veel kinderen als volwassenen logopedie volgen is stotteren. Stotteren kan erg vervelend zijn omdat dit het moeilijker maakt voor jouw omgeving om je te begrijpen. Ook kan stotteren je ervan weerhouden om met mensen te praten. Een logopedist zal zowel bij volwassenen als bij kinderen eerst een aantal onderzoeken uitvoeren. Hierna kan een logopedist je technieken aanleren waardoor het spreken vloeiender zal gaan. 

Het aanmelden voor logopedie 

Wanneer je hebt besloten dat je logopedie wilt gaan volgen kun je je gemakkelijk online aanmelden. Er zal dan gevraagd worden om een aantal persoonlijke gegevens in te vullen zodat je verder geholpen kunt worden. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om te bellen in plaats van je online aan te melden. Na de aanmelding zul je worden uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek zal worden vastgesteld wat het probleem is, waar dit probleem vandaan komt en hoe ernstig het probleem is. Mogelijk kan er tijdens de eerste afspraak ook al een logopedisch onderzoek worden gestart. 

Dit vind je misschien ook leuk