Pijn en genezing

Wat te doen wanneer je veel verdriet ervaart

Verdriet is een zeer heftige emotie en kan soms bijna allesomvattend lijken, en kent vele oorzaken. Zo kan het aanvragen van een scheiding voor veel verdriet zorgen, al is dat soms nodig. Lees hier een paar manieren om daar op een gezonde manier mee om te gaan! 

Erken je verdriet na het aanvragen van een scheiding

Een belangrijke eerste stap om te zetten wanneer je merkt dat je veel verdriet ervaart is dit verdriet erkennen. Het is simpelweg een emotie en valt daardoor niet te controleren door wilskracht of rationeel denken. Daarom is het van belang om hier bewust van te zijn: neem het jezelf niet kwalijk als je verdrietig bent, ook niet als dat op een moment gebeurt wanneer dat totaal niet uitkomt. Vanuit deze erkenning kun je namelijk pas echt stappen gaan ondernemen om het verdriet terug te dringen: het wegdrukken van je emoties is namelijk symptoombestrijding en zorgt er vooral voor dat het later nog veel heftiger terugkomt.

Neem tijd en ruimte om je verdriet te verwerken 

Voor deze erkenning en de latere verwerking is het van groot belang dat je jezelf tijd en ruimte gunt om om te leren gaan met dit verdriet. Doordat verdriet een hele heftige emotie kan zijn kan het verwerken ervan namelijk een hoop energie kosten die je niet aan andere zaken zult kunnen besteden. Andersom betekent dit echter ook dat je geen energie aan verwerking kunt besteden als je deze energie niet hebt. Het is dan ook helemaal niet erg om hier duidelijk je grenzen aan te geven, en de belangrijke mensen om je heen zullen dit zeker begrijpen als zij echt om jou geven. Laat je dus niet tegenhouden

Blijf niet in je verdriet hangen met Zorgeloosch

Van de andere kant is het ook belangrijk om niet in je verdriet te blijven hangen: verdriet hebben mag, maar als je het niet oplost zul je weinig verandering merken. Daarom moet je het bij de bron aanpakken: wanneer je bijvoorbeeld in een scheiding zit en je merkt dat alle randzaken eromheen je veel verdriet opleveren kun je ervoor kiezen om mediation van Zorgeloosch in te schakelen. Het is voornamelijk van belang dat je er voor zorgt dat de machine niet stil komt te vallen, want vanuit stilstand bewegen is veel lastiger dan langzaam steeds weer iets sneller gaan nadat je gas terug hebt genomen!

Dit vind je misschien ook leuk